Search
Close this search box.
دکتر نسرین دوامی » مقالات » علائم بیش فعالی در کودکان
۶ دقیقه
مدت زمان مطالعه

علائم بیش فعالی در کودکان

علائم بیش فعالی در کودکان با یکدیگر می تواند متفاوت باشد. این روزها ۸ تا ۱۰ درصد کودکان دنیا دارای بیش فعالی می باشد. نوعی ماده هورمونی به نام دفامین یا آدرنالین بایستی از مغز به درستی ترشح شود و اگر میزان این ماده در مغز کم شود فرد دچار اختلالی به نام بیش فعالی می شود. علائم بیش فعالی در کودکان زمانی می تواند نگران کننده باشد که سبب آسیب به فرد دیگری شود. این اختلال حتی می تواند تا بزرگسالی در فرد باقی بماند. اما بیش فعالی می تواند در زمان بزرگسالی کاهش یابد. در علائم بیش فعالی در کودکان شاهد مواردی هستیم که حتی گاهی خطرناک می باشند و ممکن است به طور ناگهانی پیش آیند. هم چنین ممکن است این افراد کارهای خطرناکی از آن ها سر بزند بدون اینکه به عواقب آن فکر کنند. اگر می خواهید با علائم بیش فعالی در کودکان بیشتر آشنا شوید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

بیش فعالی به چه معنا می باشد؟

بیش فعالی بیشتر در کودکان مشاهده می شود. هنگامی که طرز برخورد کودک در زمان های مختلف به گونه ای متفاوت باشد. در حقیقت می توانیم بگوییم واکنش های رفتار کودک و بدون ترس و با علائم خطرناکی همراه می باشند.

بیش فعالی را یک نوع اختلال در نظر می گیریم که سبب می شود کودک در کنترل رفتارهای خود دچار مشکل شود. در این حالت نه تنها کودک بلکه والدین او در مدیریت شرایط دچار مشکل می شوند.

بیش فعالی را بیش تر در پسران مشاهده می کنیم و این عارضه در دختران کمتر مشاهده می شود. البته ناگفته نماند که حتی در بزرگسالان نیز این عارضه قابل مشاهده می باشد. البته طبق گفته های دکتر نسرین دوامی بهترین متخصص اطفال در اصفهان این عارضه می تواند ریشه در کودکی این افراد داشته باشد.

بیش فعالی را با نام ADHD می شناسیم و حتی درمان آن در کودکان و بزرگسالان یکی می باشد. بیشترین طیف درمان شامل داروهای محرک و مشاوره های روان درمانی می باشد.

توجه داشته باشید که اگر نشانه های بیش فعالی را در کودک خود مشاهده می کنید و نادیده می گیرید این عدم توجه شما می تواند سبب مشکلاتی در بزرگسالی شود. حتی کودک ممکن است در آینده نتواند به خوبی در فعالیت های اجتماعی شرکت کند. اگر کودکتان دارای بیش فعالی می باشد لازم است یک برنامه درمانی طولانی مدت و منظم برای او در نظر گرفته شود.

علائم بیش فعالی در کودکان

کودکانی که دچار بیش فعالی هستند معمولا دقت لازم برای انجام کارهای خود را ندارند و در سنین مدرسه کارهای روزانه و تکالیف خود را به خوبی انجام نمی دهند. کودکان بیش فعال تمرکز کافی برای انجام کارهایشان را ندارند و به شدت بازیگوش هستند. گوش کردن به کلاس درس ، مکالمات عادی برایشان کسل کننده می باشد.

این کودکان زمانی که بقیه افراد صحبت می کنند به آن ها توجهی نمی کنند و علاقه ای به تلاش ذهنی ندارند. انجام تکالیف و ارائه گزارش برایشان دشوار است. این افراد در پیروی از دستورات و قوانین دچار مشکل هستند.

علائم بیش فعالی در کودکان زمانی نگران کننده می باشد که سبب شود زندگی اجتماعی آن ها به خطر بیفتد. برخی از این علائم به شرح زیر می باشند:

  • بسیار پر انرژی هستند.
  • خستگی ناپذیر هستند و بسیار پرتحرک هستند.
  • حتی لحظه ای نمی توانند آرام بشینند و این مشکل در مدرسه هم دارند.
  • عدم تمرکز دارند و توجهی به درس ندارند.
  • در مدرسه سبب ایجاد سر و صدا می شوند به درس و صحبت های معلم گوش نمی دهند.
  • در خواب اختلال دارند.
  • بسیار لجباز هستند.
بیش فعالی تکانشی

انواع بیش فعالی در کودکان

بیش فعالی در کودکان دارای سه نوع می باشد:

چرا کودک دچار بیش فعالی می شود؟

علت های بسیاری برای بیش فعالی کودک وجود دارد اما می توان گفت مهم ترین دلیل آن ژنتیک است. به طور کلی حدود ۵۰ تا ۶۵ درصد این بیماری را سابقه خانوادگی تشکیل می دهد.

دکتر دوامی

دکتر نسرین السادات دوامی

متخصص کودکان و نوزادان ایشان درسال ۱۳۶۳ با رتبه ۶۲ کنکور سراسری در رشته پزشکی دانشگاه اصفهان پذیرفته شدند و درسال ۱۳۶۹ پزشکی عمومی را به پایان رساندند و در سال ۱۳۷۷ موفق به کسب رتبه بورد تخصصی کودکان از دانشگاه اصفهان گردید. ایشان پس از فارغ التحصیلی تا کنون در مراکز درمانی مختلف از جمله بیمارستان امیرالمونین و درمانگاه نواب صفوی و همچنین مطب شخصی مشغول به مداوای کودکان بیمار می باشند.

اشتراک گذاشتن مقاله در شبکه های اجتماعی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

درباره مراقبت های بعد از واکسیناسیون کودک

مراقبت های بعد از واکسیناسیون کودک

مراقبت های بعد از واکسیناسیون کودک شامل چه مواردی می‌شود این موضوع یکی از موضوعات مهمی است که باید به آن برای جلوگیری از عوارض جبران ناپذیر دقت کرد. در

ادرار سوختگی کودکان

ادرار سوختگی کودکان

ادرار سوختگی کودکان چه علائمی دارد؟ ادرار سوختگی کودکان، نوعی التهاب پوستی شدید بوده که به صورت نواحی قرمز رنگ و دارای جوش های ریز اندام تناسلی، باسن یا کشاله

بیماری سیاه سرفه در کودکان

بیماری سیاه سرفه چیست و چه طور درمان می‌شود؟ ممکن است این سوالات بعد از شنیدن سیاه سرفه در کودکان برای شما ایجاد شود. با ما همراه باشید تا پاسخ

درمان دررفتگی در نوزادان

درمان دررفتگی در نوزادان

درمان دررفتگی در نوزادان با مداخله زودهنگام برای حصول اطمینان از رشد مناسب استخوان‌های تشکیل دهنده مفصل ران، ضروری است. رشد نامناسب هر یک از دو بخش گوی یا حفره‌ای