با شروع فصل سرما و خشکی هوا میزان شیوع آنفولانزا در کودکان افزایش می یابد. بسیاری از والدین با در معرض ویروس قرار گرفتن کودکشان نگران شده و به فکر تزریق واکسن آنفولانزا برای کودک خود می افتند. در حقیقت یکی از واکسن های مهم برای پیشگیری از ابتلای پی در پی کودک واکسن آنفولانزا می باشد. اگر کودک شما مدام در معرض ویروس قرار می گیرد و احتمال ابتلای او به آنفولانزا قوی است لازم است این واکسن به منظور پیشگیری از ابتلای پی در پی به آنفولانزا برای کودک تزریق شود. توصیه ما به شما این است که اگر هنوز هم در تزریق این واکسن شک دارید بهتر است با بهترین متخصص اطفال مشورت کرده و به نتیجه قطعی برسید. ما در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی در رابطه با تزریق واکسن آنفولانزا برای کودک ارائه دهیم.
واکسن آنفولانزا
آنفولانزا در واقع یک ویروس تنفسی بوده و هر ساله شیوع آن اتفاق می افتد. تزریق این واکسن می تواند از ۶ ماهگی تا سنین بزرگسالی صورت بگیرد. واکسن ها در پیشگیری از ابتلا به عفونت های ویروسی موثر هستند و یا در صورت ابتلا به ویروس علائم و عوارض ناشی از آن را تا حد بسیاری زیادی کم می کنند. آنفولانزا برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند حتی می تواند خطر مرگ را در پی داشته باشد.
ویروس آنفولانزا سالانه تغییر می کند و می تواند چهره های جدید از خود نشان دهد بنابراین افراد در برابر این ویروس ایمن نخواهند بود. تزریق واکسن آنفولانزا برای کودک همانند بزرگسالان می تواند از ماه مهر تا آذر صورت بگیرد و کودک را در برابر شیوع این بیماری ایمن کند. تزریق واکسن آنفولانزا برای کودک به این گونه بوده است که نوزادان و کودکان با سن ۶ ماه تا ۹ سال که تاکنون این واکسن برایشان تزریق نشده است ، ۲ دوز واکسن آنفولانزا در فواصل یک ماه دریافت می کنند. کودکانی که سالهای قبل دریافت کرده اند تنها یک دوز واکسن نیاز خواهند داشت. تاثیر واکسن دو هفته بعد از تزریق شروع خواهد شد به همین دلیل بهتر است قبل از شروع فصل سرما و شیوع آنفولانزا این واکسن تزریق شود. ناگفته نماند که واکسن به صورت عضلانی بوده و در عضله تزریق می شود. در خصوص واکسن آنفولانزا برای کودک سوالات و شبهاتی وجود دارد که در بخش های بعدی مقاله مورد بررسی قرار می گیرد:
پاسخ به این سوال در اغلب موارد بله می باشد. همانگونه که در بخش پیشین توضیح داده شد ویروس آنفولانزا هر ساله چهره جدیدی از خود نشان می دهد. بنابراین لازم است برای پیشگیری از ابتلا کودک به آنفولانزا هر سال واکسن مورد تایید همان سال تزریق شود. فرم اسپری بینی برای این واکسن هم وجود دارد که به صورت استنشاقی می باشد. طبق بررسی های انجام شده نوع تزریقی واکسن نسب به فرم اسپری آن از ایمنی بالاتری برخوردار می باشد.
حساسیت به ترکیبات موجود در واکسن وجود دارد و هیچ ردی بر آن نیست . اما عوارض جدی ای مانند فلج شدن و… بسیار نادر بوده و شاید از هرچند میلیون کودک تنها یک نفر به این عارضه مبتلا شود. توصیه همیشگی ما به شما این است قبل از تزریق هر گونه واکسن با متخصص اطفال مشورت کرده و از موارد منع آن آگاهی لازم داشته باشید.
کودکانی که شرایط زیر را داشته باشند واکسینه نخواهند شد:
۱- کودک کمتر از ۶ ماه سن دارد.
۲- اگر کودک سابقه واکنش های آلرژیک شدید به واکسن ها داشته است.
۳- در صورتی که کودک به تخم مرغ آلرژی دارد.
۴- هم چنین اگر حدس می زنید که ممکن است کودک شما به تخم مرغ حساسیت داشته باشد.
واکسن آنفولانزا در ترکیباتش از نوعی پروتئین تخم مرغ استفاده شده است . قبل از زدن واکسن با پزشک خود مشورت کرده و در صورت بروز حساسیت های پیشین و کهیر زدن در استفاده از تخم مرغ بهتر است این واکسن تزریق نشود.
بله احتمال دارد اما همانگونه که گفته شد عوارض و علائم آن بسیار محدود می باشد.
آیا لازم است همه کودکان واکسن آنفولانزا دریافت کنند؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که در صورتی که فرزند شما سیستم ایمنی ضعیفی ندارد می توان با پیشگیری از ابتلا این واکسن تزریق نشود. اما در مواردی که کودک در محیط های شلوغ و آلوده زیاد قرار می گیرد و احتمال دارد سالانه به صورت متعدد دچار این ویروس شود توصیه می شود برای حفظ سلامت کودک از واکسن استفاده شود.
بیشتر بخوانید: درمان سرماخوردگی کودکان
عوارض واکسن آنفولانزا برای کودکان
واکسن آنفولانزا برای کودک به دلیل ساختار آن ممکن است سبب بروز حساسیت ها و عوارضی شود که به شرح زیر می باشد:
- تورم و کبودی در محل تزریق واکسن
- درد و خارش در محل تزریق واکسن
- داشتن علائمی مانند سرماخوردگی : آبریزش بینی ، گلو درد
- تب خفیف
از شما والدین گرامی درخواست داریم در صورت داشتن علائم بالا از درمان های خودسرانه برای کودک خودداری کنید.