واکسن آنفولانزا در کودکان چه قدر اهمیت دارد؟ واکسن آنفولانزا یکی از واکسن های مهم و مورد نیاز برای کودکان محسوب میشود که لازم است برای پیشگیری از آنفولانزا در کودکان تزریق شود. در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی درباره واکسن آنفولانزا در کودکان بیان کنیم پس با ما همراه باشید.
واکسن آنفولانزا چیست؟
واکسن آنفولانزا برای کودکان باید به دلیل تغییرات و جهش های پی در پی ویروس آنفولانزا طور سالانه تزریق شود. توجه داشته باشید حتما واکسن مورد تائید همان سال را استفاده کنید. اگر کودک شما مدام در معرض ویروس قرار می گیرد و احتمال ابتلای او به آنفولانزا قوی است لازم است این واکسن به منظور پیشگیری از ابتلای پی در پی به آنفولانزا در کودکان تزریق شود. تزریق واکسن آنفولانزا برای کودک مانند بزرگسالان می تواند از ماه مهر تا آذر صورت بگیرد و کودک را در برابر شیوع این بیماری ایمن کند. تزریق واکسن آنفولانزا در کودکان به این گونه بوده است که نوزادان و کودکان با سن ۶ ماه تا ۹ سال که تاکنون این واکسن برایشان تزریق نشده است ، ۲ دوز واکسن آنفولانزا در فواصل یک ماه دریافت می کنند. کودکانی که سالهای قبل دریافت کرده اند تنها یک دوز واکسن نیاز خواهند داشت. تاثیر واکسن دو هفته بعد از تزریق شروع خواهد شد به همین دلیل بهتر است قبل از شروع فصل سرما و شیوع آنفولانزا این واکسن تزریق شود. اصلی ترین مزیت واکسن آنفولانزا برای کودکان، تقویت و افزایش مقاومت بدن کودک در برابر این بیماری است. ایمنی حاصل از واکسن آنفولانزا در کودکان به طور معمول ۲ الی ۳ هفته پس از تزریق ایجاد شده و برای ۶ الی ۱۲ ماه در بدن باقی میماند.
انواع واکسن آنفولانزا برای کودکان
به طور کلی دو نوع واکسن آنفولانزا برای کودکان وجود دارد که عبارتند از:
واکسن تزریقی
این نوع واکسن همان آمپول آنفولانزای سنتی بوده که حاوی ویروس های غیر فعال آنفولانزا است که از طریق تزریق وارد بدن کودک میشود. این نوع واکسن برای کودکان بالای ۶ ماه قابل استفاده است.
واکسن استنشاقی
این نوع واکسن که حاوی ویروس زنده ضعیف شده میباشد به نام فلومیت نیز شهرت دارد. به دلیل این که محتویات واکسن استنشاقی شامل ویروس زنده است تنها برای کودکان سالم بالای ۲ سال قابل استفاده است. این واکسن در قالب اسپری بینی عرضه میشود. این نوع از واکسن آنفولانزا در مقایسه با واکسن تزریقی اثربخشی کمتری دارد پس بهتر است از همان واکسن تزریقی استفاده کنید.
مزایای تزریق واکسن آنفولانزا در تهران
تزریق واکسن آنفولانزا مزایایی دارد که عبارتند از:
- کاهش احتمال ابتلا به آنفولانزا و عوارض ناشی از آن
- کاهش احتمال بستری شدن و مرگ و میر
- کمک به ایجاد ایمنی جمعی
- جلوگیری از انتشار این ویروس در بین کودکان
سن تزریق واکسن آنفولانزا در کودکان
واکسن آنفولانزا دوز و شکل های گوناگونی دارد به همین علت توصیه میشود برای پیشگیری از عوارض جبران ناپذیر قبل از تزریق حتما با پزشک کودک خود مشورت کنید. اما به طور کلی بر اساس تحقیقات انجام شده بهترین سن برای واکسیناسیون کودکان بین ۶ ماهگی تا ۵ سالگی است. به علاوه کودکانی که بیش از ۵ سال سن داشته و بیمار هستند مقاومت بدنی کمتری نسبت به سایر کودکان داشته و احتمال ابتلا به بیماری آنفولانزا در این کودکان بسیار زیاد است. به همین علت برای تقویت سلامت جسمانی این کودکان تزریق واکسن آنفولانزا در برابر این ویروس توصیه میشود.
چه کودکانی نباید واکسن آنفولانزا را دریافت کنند؟
در صورتی که کودک شما شرایط زیر را داشته باشد واکسینه نخواهد شد:
- داشتن سن کمتر از ۶ ماه
- داشتن آلرژی به تخم مرغ
- داشتن واکنش شدید به واکسن آنفولانزا در گذشته
- حال جسمی نامناسب و داشتن تب خفیف
آیا تزریق واکسن آنفولانزا برای همه کودکان لازم است؟
تزریق واکسن آنفولانزا برای همه کودکان بالای شش ماه توصیه میشود اما برخی از گروه ها در مقایسه با کودکان دیگر برای دریافت واکسن در اولویت قرار میگیرند. کودکانی که در اولویت هستند:
- کودکان مبتلا به دیابت
- کودکان مبتلا به چاقی بیش از حد
- کودکان مبتلا به درگیری های مزمن ریه
- کودکان مبتلا به بیماری های زمینه ای مثل بیماری های قلبی و تنفسی
عوارض واکسن آنفولانزا برای کودکان
واکسن آنفولانزا برای کودک به دلیل ساختار آن ممکن است سبب بروز حساسیت ها و عوارضی شود که به شرح زیر می باشد:
- تورم و کبودی در محل تزریق واکسن
- درد و خارش در محل تزریق واکسن
- داشتن علائمی مانند سرماخوردگی : آبریزش بینی ، گلو درد
- تب خفیف
از شما والدین گرامی درخواست داریم در صورت داشتن علائم بالا از درمان های خودسرانه برای کودک خودداری کرده و حتما به بهترین متخصص اطفال اصفهان مراجعه کنید.